Hizmetlerimiz

Kliniğimizde, diş hekimliğinin her alanında, üst düzey ekipman ve yüksek kaliteli malzemelerle hizmetler sunuyoruz.
ENDODONTİ

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi,dişlerde ağrı,apse ve kist oluşumuna neden olan,iltihaplı veya ölü diş pulpasının kök kanallarından çıkarılması,oluşan boşluğun temizlenip sağlığa zararlı olmayan doku dostu bir maddeyle tam olarak doldurulması demektir.

 

Dişin mine ve dentin tabakalarının altında dişin canlılığını sağlayan damar ve sinir paketinin bulunduğu  bölüme dişin pulpası denir.Dişin kuronunda “pulpa odası” adını alan bu bölüm diş köklerinin sonuna kadar uzanmaktadır. Pulpanın herhangi bir sebeple iltihaplanması durumunda, dişin pulpası çıkarılır, kanalların temizlenmesi ve ardından doldurulması gerekmektedir.

 

Kanal tedavisi yapılacak dişlerde hangi belirtiler oluşur?

Soğuk ve sıcakla başlayan hassas ağrı,gece ağrısı,spontan (etken olmaksızın) ağrı,dişte apse,şişlik.Travma sonucu dişin kırılması,dişlerde renk değişikliği gibi belirtileri vardır.

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ

Bozulan, eksilen; işlev, estetik, rahatlık ve sağlığı yeniden kazandırmak amacıyla, dişlerin eksilen kısımlarını veya bir ya da daha fazla eksik dişi ve ilgili eksik dokuları uygun maddelerle tamamlayan tedavidir. Hareketli protezler, tam protez, sabit protezler, köprü, kuron, inley dolgular, implant üstü protezler başlıca protetik diş tedavisi yöntemleri arasındadır.

 

Total Protez

Total diş protezi, tüm dişlerin eksik olduğu durumlarda kullanılan bir diş protezi türüdür. Bu protezler, diş eksikliğini tamamen kapatmak için kullanılır ve çene kemiğine destek olarak takılır. Bu protezler genellikle alt çene veya üst çene için kullanılır ve çene kemiğinin kaybına bağlı olarak kalıcı veya geçici olabilir.
Ayrıca bu tip protezler, tüm çene uzunluğunda yerleştirilir ve tüm dişleri yerine koyar. Total diş protezi, çene kemiği zayıf olan veya tamamen dişsiz olan kişiler için uygundur. Bu protezler, diş kaybının yol açtığı estetik ve fonksiyonel sorunları çözmek için kullanılır.

 

Diş total protezin yapım aşaması genellikle 2-3 hafta sürer. Bu süre, diş hekiminin yaptığı tüm işlemlerin yanı sıra, laboratuvarda protezin yapımı için gerekli olan süredir. Diş total protezi kullanmak için biraz alışma süresi gerekebilir, ancak genellikle kullanımı kolaydır. Diş total protezi kullanımı, ilk başta alışma dönemi gerektirebilir. Ancak, düzenli olarak kullanıldıkça ve doğru yerleştirilip çıkarıldıkça kullanımı kolaylaşacaktır.

 

Hassas Bağlantılı (Çıtçıtlı) Protez

Hassas bağlantılı (çıtçıtlı) protez, diş kayıplarının giderilmesi için kullanılan bir diş protezi türüdür. Bu protezler, kayıp olan dişlerin yerine geçen yapay dişleri, diğer dişlere sabitleyen çıtçıtlı bağlantılar kullanarak takılır. Bu bağlantılar, diş kaybı olan bölgenin çevresindeki dişlerin yüzeyine yerleştirilir ve diş protezi ile diğer dişler arasında güçlü bir bağlantı sağlar. Bu sayede, protez dişler daha stabil ve güvenli bir şekilde sabitlenir ve kullanıcının ağız hareketleri daha doğal bir şekilde gerçekleşir.

 

Çıtçıtlı hassas protez yapım aşaması genellikle 2-3 hafta sürer ve en az 2-3 kez kontrole gelmeniz gerekir. Bu tür protezlerin kullanımı genellikle kolaydır ancak her kişi için farklı olabilir. Özellikle ilk kullanımda protezi ayarlamak ve alışmak için biraz zaman alabilir.

PERİODONTOLOJİ (DİŞ ETİ HASTALIKLARI)

Periodontal hastalıkların ana nedeni bakteri plağı olmakla beraber, sigara, sistemik hastalıklar, ilaçlar, stres ve beslenme gibi diğer unsurlar da dişeti sağlığını etkileyen bazı çevresel etkenlerdir.Aynı zamanda genel vücut sistemini etkileyen hastalıkların veya durumların dental tedaviler esnasında herhangi bir komplikasyon oluşturmamaları amacıyla da dikkatli davranılmalı ve diş hekimi konuyla ilgili muhakkak önceden bilgilendirilmelidir.

 

Periodontal hastalıklar, büyük bir oranda önlenebilen ve kontrol altına alınabilen hastalıklardır. Periodontal tedavide en önemli aşama hastanın etkili ve düzenli bir şekilde dişeti, diş ve dişler arası temizliği uygulayarak ağız sağlığını koruyabilmeyi öğrenmesidir.

 

Dişeti hastalığının erken döneminde özel dental aletler kullanılarak plak ve diş taşları dişeti cebinden uzaklaştırılır. Dişeti hastalığının seviyesine bağlı olarak;diş taşı temizliğinin yanı sıra küretaj ve kök yüzeyi düzleştirilmesi işlemi yapılabilir.

 

Hastalığın ilerleme seviyesine bağlı olarak diş eti uzmanı operatif girişimlerde bulunarak hastalığın ilerlemesini  önleyebilir. Dişeti hastalıkları kendi kendine, antibiyotik, gargara, vitamin kullanımlarıyla iyileşmez. Mutlaka bir dişeti uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekir.

AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ

Gömülü diş çekimi, komplikasyonlu diş çekimi, ağız bölgesindeki her türlü enfeksiyonların temizlenmesi, çene bölgesindeki cerrahi tedaviler, çene ve yüz bölgesinde oluşan ağrıların tedavileri, çenelerde oluşan kistik ve tümöral oluşumların cerrahi tedavileri ile bu bölüm ve bölüm hekimleri ilgilenmektedir.

 

20 yaş dişleri ağızda en son süren ve diş dizisinin en arkasında yer alan üçüncü büyük azı dişlerdir. Yirmi yaş dişleri 16-25 yaş civarında sürerler. Çenedeki yer darlığı, sürme pozisyonundaki sapma veya ilgili bölgedeki kemik yoğunluğu gibi sebeplerle 20 yaş dişleri kısmen çıkmakta veya çene kemiği içinde gömülü durumda kalmaktadır. Gömülü dişler çevre dişlerin çürümesine, çapraşıklaşmasına, kronik enfeksiyona, eklem ağrısına, çene kemiklerinde kist ve tümör oluşumuna neden olabileceğinden genellikle çekilmesi uygun görülür. Ancak düzgün çıkmış 20 yaş dişleri sorun oluşturmuyorsa çekim gerekmeyebilir.

İMPLANTOLOJİ

Dental implant, çeşitli sebeplerle kaybedilen dişlerinin yerini alması için çene kemiğine yerleştirilen titanyum bazlı özel yapıya sahip vidadır. Bu vidalara yapay diş kökü de denir.

 

50 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan dental implantlar, günümüzde diş eksikliğinde uygulanabilecek ilk altnernatif olarak görülmektedir. Bunun başlıca sebepleri;

  • Eksikliğini çevre dokular ve komşu dişlere zarar vermeden tedavi etmeye olanak vermesi;
  • Alternatif uygulamalara göre çok daha uzun sağ kalım oranının bulunması;
  • Uygulandığı bölgedeki çevre dokuların yapısını korumasına destek olmasıdır.

Kemik içine yerleştirilecek implanta karar verildikten ve kemik ölçümleri yapıldıktan sonra ilk randevunuzda implantın vida kısmı kemik içine yerleştiriliyor ve üzeri dikilerek kemik içinde iyileşme sürecine bırakılıyor. Yaklaşık 8-12 hafta sonra ise implantın üzerine gelecek kron yapısı için ölçüler alıyor ve3-5 iş gününde implant tedaviniz tamamıyla bitmiş oluyor.

ORTODONTİ

Varolan dişlerin çeşitli apereylerle hareket ettirilmesiyle, fonksiyon fonasyon ve estetiğin tekrar elde edildiği işlemlerdir.

Bu tedavi kimi zaman tellerle kimi zaman şeffaf plaklarla yapılır.

 

Ortodontik Tedavi Kimlere Uygulanır?

  • Dişlerde çapraşıklık;
  • Dişlerarası boşluklar;
  • Çenelerarası ilişki bozuklukları;
  • Altçenenin önde-geride olma durumları;
  • Üst çenenin önde-geride olma durumları gibi problemlere sahip kişilere uygulanır.

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

 

Süt dişleri, hem daimi dişler gelene kadar estetik, fonksiyon ve fonasyonu sağlar hem de ağızda yerini bırakacakları daimi dişler için yer hazırlarlar. Bu sebeple süt dişleri korunmalı, mümkün olduğunca ağızda tutulmalıdır.

 

Süt dişleri bir diş hariç daimi dentisyona kadar rezorbe olarak kendiliğinden düşer. Problem olmadıkça çektirmeye gerek yoktur. Daimi dentisyon istisnalar olabileceği gibi genelde 6 yaş civarında başlar ve 13-14 yaşına dek devam eder. Ancak 1. azı dişler (6 yaş dişleri) ağızda 6 yaşında oluşur ve daimidir. Süt dişi değildir.

 

Özellikle süt ve karışık dentisyon döneminde 6 ayda bir Çocuk Diş Hekimi muayenesi, hastamızı ciddi oranda korur. Koruyucu uygulamalar ile invasiv bir tedaviye gerek kalmadan hastanın ömür boyu faydasını göreceği uygulamalar yapılır.

Estetik Diş Tedavileri

 

Estetik diş hekimliği gülüş tasarımı için bir arada uygulanan tedavileri ifade eder. Gülüş tasarımı; konuşurken, gülümserken görünen dişlerinizin yani ön keser ve küçük azı dişlerinize; laminate veneerler, zirkonyum kronlar ya da e-max kronlar uygulanarak gülüşünüzün yeniden revize edilmesidir. Dişlerinin şeklinden, renginden, boyutundan, pozisyonundan memnun olmayan hastalara ya da diş eksikliği olan hastalara uygulanır.

 

Gülüş tasarımı; 

  • Kırık, çürük ya da çentikli dişlerin onarılması (bonding),
  • Diş implantı,
  • Diş beyazlatma (bleaching),
  • Diş eti estetiği (pembe estetik)
  • Diş laminesi (lamine diş)
  • Diş protezi
  • Ortodonti ve
  • Diş kaplama tedavilerinden ihtiyaç duyulanların uygulanmasını içerir.

 

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi, temel olarak diş renginin açılması işlemidir.

Doğal olarak sarı ya da koyu renkli olan dişlerin renginin açılmasında veya yaşlılık, sigara kullanımı, enfeksiyon, travma gibi nedenlerle dişlerde oluşan renklenmelerin giderilmesinde uygulanan tedavi yöntemidir.

Diş beyazlatmada kimyasal aktivasyona sahip beyazlatıcı ajanların etkileri hala tartışılırken; kliniğimizde ışıkla aktive olan, güvenilirliği, aktivitesi dünya standartlarında kanıtlanmış cihazlar ve ajanlar, doğru protokollerle uygulanmaktadır.

Bu sayede hastalarımız, dişlerine hiç zarar vermeden, hayalindeki sağlıklı ve beyaz gülüşe sahip olabilir.

 

 

 

 

 

Whatsapp'a git
Merhaba,
Bilgi almak istiyorum.